Eetbare tuin voor beginnersWil je voor het eerst beginnen met het kweken van eetbare gewassen in je tuin. Dan is het handig als je daarvoor wat richtlijnen hebt. Waarbij dan even wat handigere gewassen bij elkaar zijn gezet kunnen worden.
Die richtlijnen zal ik hier proberen te geven. Het is erg leuk om gewoon je siertuin stukje bij beetje om te gaan zetten in een tuin met eetbare gewassen. Wanneer je dit op de juiste wijze doet, dan zal het mensen om je heen niet eens opvallen dat je geen siertuin meer hebt, maar een eetbare tuin. Ze zijn namelijk net zo mooi.
Eetbare planten, leer ze kennen


Om dit het mooiste te kunnen doen is het altijd goed om te weten, wat je nu eigenlijk in de tuin gaat zetten. Hoe hoog wordt de plant ? Woekert de plant ? Is het een vaste plant of moet je de plant elk jaar opnieuw zaaien?

Voor beginners raad ik aan om te beginnen met de vaste planten. Deze komen elk jaar weer op hebben daardoor ook minder aandacht nodig dan de een- en tweejarigen.
Bij de eetbare gewassen zitten de vaste planten met name in de kruiden. Waarbij dan de kruiden de voorkeur hebben, die goed in ons klimaat goed leven. Die dus niet teveel extra aandacht nodig hebben in de winterperiode. Neem bij voorkeur dus in het begin dit soort gewassen.

MuntGuldenroede
Munt ............................Guldenroede

Ook geschikt voor beginnende tuiniers die een eetbare tuin willen zijn struiken waar heerlijke bessen aan groeien. Eventueel nog een klimmer met wat kleinfruit. Zoals een
Aalbes, Wijnbes of een Vlier
Deze combinaties zijn niets moeilijker om bij te houden dan dat een mooie siertuin is.

Neem nog geen soorten waar je teveel werk aan hebt wat snoei en kennis betreft. Wat de eenjarigen betreft is de
Courgette een zeer eenvoudige plant om op een ruime plaats ergens tussen te zetten.

Alle moestuin artikelen op een rij op de homepage van de eetbare tuin ( klik even de menu' s open )

Reageren op de eetbare tuin voor beginners
Geschikte gewassen voor de beginner.
bieslookplantBieslook is wel een van de meest eenvoudigste gewassen om te kweken.citroenmelisse
Citroenmelisse
muntMuntwijnbes
Wijnbes Roomse_kervel_bloemen
Roomse Kervel
Salie
Salie