Onze gezondheid hoe waardevol




Als er iets belangrijk is in dit leven is het wel onze gezondheid. Wanneer je gezond en jong bent dan denk je daar niet eens zoveel over na. Maar wanneer je ouder wordt dan komen de eerste kleine klachten ook in het gezonde lichaam. Hoe fijn het is om geheel gezond te zijn wordt dan pas voor velen echt duidelijk. Weer anderen hebben al op jonge leeftijd te maken met ziekte en zijn het zich altijd al bewust dat gezondheid een zeer meetellende factor is. Wat gezondheid betreft hebben we niet alles zelf in de hand, maar ook veel wel. Onze levensstijl van tegenwoordig zorgt er voor dat velen ongezond leven. We worden lui ( in die zin van te weinig bewegen )en we houden er verkeerder etenspatronen op na. De stress waar velen van ons onder gebukt gaan doet ook geen goed. Alles bij elkaar wordt het tijd dat we allen weer gaan luisteren naar ons lichaam.
gezond kindOnze jongste dochter. Bij ons komt er coeliakie voor in het gezin, dit maakt dat we elke dag ons bewust zijn van voeding en de gevolgen van verkeerder voeding. Ook dat voor de een gezonde voeding voor de ander ongezonde voeding kan zijn.

De eetgewoonten van nu


We weten het allemaal, velen van ons hebben niet al te beste eetgewoonten. Nadenken daarbij doen we liever maar een beetje, maar niet genoeg. Wanneer we er over nadenken, dan zien we wel dat er iets moet veranderen maar dan is het nog niet eens zo een twee drie voor elkaar te krijgen.

Toch is het zeker de moeite waard. Veel ziekten die wij vaak dragen of hebben, kunnen namelijk gewoon genezen worden, of verminderd worden door de goede voedingsmiddelen tot je te nemen.
Aangezien we dat vaak proberen wanneer we aan de late kant zijn, is het handig te weten welke groente, noten of kruiden er goed zijn voor wat ons nu precies scheelt. Dat is wat we in deze site de komende tijd uiteen willen gaan zetten.

Alle antwoorden hebben we hier natuurlijk niet. Maar dat wat ik aan kennis heb verzameld zal ik proberen op deze website weet uit te dragen. Hierbij neem ik geen verantwoording voor welke keuzes er gemaakt worden door een individu. Ik meen inderdaad dat het vaak niet nodig is om naar de dokter te lopen, maar gewoon eerst gezond verstand en gezonde voeding te gebruiken. Ik kan echter niet zien wat de lezer die dit leest scheelt. Dus ik neem geen enkele verantwoording voor mensen, die wel mijn adviezen ter hand nemen, maar daarbij de dokter achterwege laten.
De keuze ligt ten alle tijden bij iemand zelf.
Maar een feit is dat verkeerd eten voor verschillende ziekten kan zorgen, en dat goed eten, er dus ook weer velen kan genezen.

Genezen door eten, niet door medicijnen ?


Ja dat kan in veel gevallen. Bekijk eerst maar eens waar veel ziekten vandaan komen. Veel ziekten komen door een gebrek. Een gebrek aan bepaalde voedingsstoffen. Deze voedingstoffen zouden dan weer aangevuld moeten worden. Dit zou eventueel kunnen door vitaminepillen, maar ook dat is eigenlijk surrogaat. Maar vraag je eens af of dit kan door medicijnen ? Veel medicijnen zijn toch een drug, veel zijn soms nog erger als de kwaal. Ik ga nu niet zeggen dat je direct met je medicijnen moet stoppen. Wel zeg ik dat je alles eens goed moet bekijken wat je eigenlijk slikt. Slikt je het echt voor je eigen bestwil of slik je het voor een deel voor de portomonee van een ander. Vergeet niet dat er een enorme som geld omgaat in de medicijn industrie.


Gebruik de informatie in deze site voor een beter gezondheid
Veel informatie is bij velen niet bekend of men is het zich niet zo bewust.